Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2010

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗς ΤΡΕΛΑς ΑΝΒΑΤΗς ΚΑΙ ΑΛΟΓΟ.....ΣΕ ΚΟΥΡΣΑ ΣΤΗΝ ΑΓΓΛΙΑ

Αυτό που συνέβη χθες στο Haydock της Αγγλίας, ξεπερνά την κοινή λογική. Πρωταγωνιστές δύο "ξεροκέφαλοι" και σκληροί αθλητές. Όσοι ασχολείστε με τις αγγλικές ιπποδρομίες και ειδικά αυτές των εμποδίων, σίγουρα γνωρίζετε τον Tony McCoy. Τον τσάμπιον αναβάτη, ο οποίος είναι υποψήφιος για να ανακηρυχτεί προσωπικότητα της χρονιάς από το BBC! Πριν κάνουμε ένα ειδικό αφιέρωμα σ' αυτόν, για την ώρα και με αφορμή το σημερινό συμβάν, θα αναφέρουμε πως έχει πάνω απο 3000 νίκες στο ενεργητικό του και πως τα τελευταία 15 χρόνια ανακηρύσσεται πολυνίκης αναβάτης στην Αγγλία.

Το κύριο χαρακτηριστικό του McCoy είναι πως δεν εγκαταλείπει ποτέ την προσπάθεια σε ένα άλογο, είτε πρόκειται για κλασική κούρσα, είτε μία απλή κούρσα αξίωσης. Πολλές φορές μάλιστα, λένε πως σηκώνει στα χέρια κάποια δύσκολα άλογα και τα μεταφέρει μέχρι τη γραμμή του τερματισμού!

Η κούρσα στο βίντεο που ακολουθεί έγινε σήμερα στο Haydock και προφανώς το άλογο που ίππευε ο McCoy (Drill Sergeant) είναι ένα άλογο με ικανότητες. Ξεκίνησε, άλλωστε, σαν το φαβορί της κούρσας, με απόδοση 2.10. Αλλά, όπως αποδείχτηκε, ο Drill Sergeant έχει το δικό του ... μυαλό και θέλει συναγωνισμό. Δεν εξηγείται αλλοιώς το ότι στα μέσα της διαδρομής και ενώ ήταν πρώτος 12-15 μήκη μπροστά, σταμάτησε! Μόλις τον πέρασαν όλοι οι αντίπαλοί του, αποφάσισε να ξαναξεκινήσει! Άλλο που δεν ήθελε ο McCoy. Τον ξαναέβγαλε μπροστά και με τον γνωστό του δυναμισμό κατάφερε να τον διατηρήσει πρώτο μέχρι τέλους!

Για του λόγου το αληθές, δείτε το βίντεο της κούρσας:





πηγή....ippodata.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Counter

Blog Archive

Neemo