Τετάρτη 20 Οκτωβρίου 2010

ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ....

Τη χαριστική βολή στον ελληνικό ιππόδρομο έδωσε ο ίδιος ο ιδιοκτήτης του, το Κράτος. Επέβαλε νέο χαράτσι, την επιβολή φόρου 20% επί των ονομαστικών επάθλων, κάτι που σημαίνει ότι η παρακράτηση φόρου αγγίζει πλέον το 27% του πραγματικού καθαρού επάθλου των ιπποδρομιών!

Η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών είναι απιστεύτου επνεύσεως και λογικής, αφού ουσιαστικά βάζει τρικλοποδιά στα ίδια του τα συμφέροντα, την κρατική περιουσία. Χαρακτηρίζει τους ιδιοκτήτες ίππων ελεύθερους επαγγελματίες, όπως και κάθε ιπποδρομιακή δραστηριότητα, που πρέπει να λειτουργεί με επιχειρηματικά κριτήρια! Προφανώς το Κράτος θα γνωρίζει κι άλλους “επαγγελματικούς” χώρους, όπου επενδύονται χρήματα στη βέβαιη χασούρα! Απόφαση που πάγωσε τους παράγοντες στο Μαρκόπουλο και σκόρπισε την απογοήτευση στους ενασχολούμενους με το σπορ των ιπποδρομιών.

Δεν είναι υπερβολή εάν πούμε ότι άνοιξαν την πόρτα του φρενοκομείου! Πώς αλλοιώς μπορεί να εξηγήσει κανείς τη στάση της Πολιτείας στον ιππόδρομο, όταν λίγα χρόνια πριν (με κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ πάλι) ξόδεψε 220.000.000 ευρώ για να κατασκευάσει νέο ιπποδρόμιο; Χωρίς σχεδιασμό ανάπτυξης και απόσβεσης, έστω, μεγάλου μέρους των χρημάτων του Έλληνα φορολογούμενου. Και την ώρα που – έστω και πρόχειρα, ερασιτεχνικά – η πολύπαθη και βάλουσα πανταχόθεν ΟΔΙΕ ΑΕ εισάγει το ξένο στοίχημα, προσπαθώντας να ανασυντάξει τις δυνάμεις της, δέχεται το τελειωτικό χτύπημα, αφού αναστέλλεται πλέον κάθε χρηματοδότηση σε μία ζημιογόνο ιπποδρομιακή δραστηριότητα.

Πολλοί ιδιοκτήτες διαμήνυσαν ότι σταματούν κάθε δραστηριότητα με τις ελληνικές ιπποδρομίες και αρκετοί αποφάσισαν ήδη να αποσύρουν τα άλογά τους. Αυτά με τα οποία το Κράτος κάνει παιχνίδι και λαμβάνει γκανιότα εκατομμυρίων ευρώ! Ωστόσο, επειδή ο καλός ο καπετάνιος στη φουρτούνα φαίνεται, οι παράγοντες της ΦΕΕ, αλλά και του ΟΔΙΕ, δηλώνουν αποφασισμένοι να δώσουν την ύστατη μάχη να αρθεί το συγκεκριμένο απαράδεκτο νομοθέτημα

 
πηγη.....ippodata .gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Counter

Blog Archive

Neemo