Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2010

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ-ΡΕΑΛ....το φετινο ντερμπι...κεντριζει πιο πολυ απο καθε αλλη φορα


Πολλά τα κλασικά ντέρμπι παγκοσμίως,  «el clasico»  ωστόσο υπάρχει... μόνο ένα! Mπαρτσελόνα - Ρεάλ, λοιπόν, απόψε (22.00 -ConnX TV) στο "Καμπ Νου" και όλα τα υπόλοιπα φαντάζουν απλές οδοντόκρεμες!


Τα βλέμματα λοιπόν των ποδοσφαιρόφιλων απανταχού του πλανήτη στρέφονται στη μητέρα των μαχών. Καθότι εδώ δεν μιλάμε για ένα απλό ποδοσφαιρικό παιχνίδι, έστω και ντέρμπι, έστω και «clasico». Καθότι, ως γνωστόν, αυτά που χωρίζουν Μπαρτσελόνα και Ρεάλ είναι ποδοσφαιρικά, κοινωνικά, πολιτικά, ακόμα και πολιτιστικά...

Οι "επαναστάτες" κόντρα στους "Βασιλικούς". Οι Καταλανοί απέναντι στους Καστιγιάνους. Οι «καταγγελίες» (ή οι «υπερβολές») για τον Φράνκο. Η «αρπαγή» του Αλφρέδο Ντι Στέφανο. Η «προδοσία» του Λούις Φίγκο. Τα πιο έντονα χρώματα σε έναν ποδοσφαιρικό πίνακα τόσο γοητευτικό, ώστε να τραβάει πάνω του κάθε χρόνο τα βλέμματα των περισσότερων τηλεθεατών παγκοσμίως –μετά τον τελικό του Champions League.

Οι δύο ομάδες έχουν παίξει περισσότερα από 200 παιχνίδια (208 για την ακρίβεια) σε όλες τις διοργανώσεις (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Λιγκ Καπ, Σούπερ Καπ και Champions League) και η μεταξύ τους διαφορά στις νίκες είναι απειροελάχιστη!

Τέσσερις μόλις φορές έχει πανηγυρίσει παραπάνω η «βασίλισσα» (85 έναντι 81). Ακριβώς τόσες, όσες οι συνεχόμενες επιτυχίες των «μπλαουγκράνα», οι οποίες τους έχουν κάνει «αφεντικά» την τελευταία διετία. Με τη διαφορά ότι την τελευταία διετία δεν υπήρχε Μουρίνιο στη Μαδρίτη...

Οι δύο ομάδες παρουαιάζονται πανέτοιμες και με όλα τα μεγάλα τους αστέρια. Κάποια προβλήματα που αντιμετώπιζαν από πλευράς Ρεάλ οι Κεντίρα και Ιγκουαΐν ξεπεράστηκαν, ενώ και η Μπάρτσα δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερες απουσίες.

Ραντεβού, λοιπόν, το βράδυ στις δέκα, στο απόλυτο ντέρμπι του παγκοσμίου ποδοσφαίρου που σίγουρα θα κόψει ανάσες! .Πολλά τα κλασικά ντέρμπι παγκοσμίως, «el clasico» ωστόσο υπάρχει... μόνο ένα! Mπαρτσελόνα - Ρεάλ, λοιπόν, απόψε (22.00 -ConnX TV) στο "Καμπ Νου" και όλα τα υπόλοιπα φαντάζουν... απλές οδοντόκρεμες!

πηγη....protothema.gr
--------------------------------

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Counter

Blog Archive

Neemo