Δευτέρα 8 Αυγούστου 2011

ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΙΠΠΟΔΡΟΜΟΣ

Kαλημέρα φιλιππάκια και φίλοι του sistimatakia
Πριν ξεκινήσουμε τα δικά μας να πούμε ένα μεγάλο αντίο σε έναν από τους κορυφαίους αλογάνθρωπους των ελληνικών ιπποδρομιών που απεβίωσε έχοντας προσφέρει τα μέγιστα από το πόστο της προπονητικής ίππων. Τον Σπύρο Μπογδάνο. Κατέκτησε 2 ντέρμπι, το 32ο με τον Αδάμ και το 33ο με τον θρυλικό για τα ελληνικά δεδομένα Τζενεράλε. Συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους φίλους του.
Στο αγωνιστικό μέρος λοιπόν των σημερινών αναμετρήσεων νε πούμε πως έχουμε φουλ πρόγραμμα 10 ιπποδρομιών ,με το σκορ 6 να ξεκινάει από την 2η και το σκορ 4 από την 5η.

1)      Τριετείς μέδεν αναμετρώνται στα 1200 μέτρα. Αρκετά προοδευμένος σε πρόσφατο τρέξιμό του ο ΈKTOΡΑΣ  ύστερα από 4μηνο ρεπό , αναμένεται να οδηγήσει την κούρσα και να μπει στην ευθεία έχοντας ένα ελαφρύ προβάδισμα .Από κοντά του θα είναι πάντως ο ΑΤΜΟΣΤ ΓΟΥΕΪ που λογικά θα τον καταδιώκει μέχρι τέλους. ΑΝΤΙΣΠΙΟΥΤΕΝΤ ΓΟΥΕΊ και ΓΚΛΙΤΤΕΡ ΜΠΑΓΚ  θα κυνηγήσουν τις πιθανότητές τους.

2)      1200 μέτρα τριετών φοράδων με μία νίκη στο παλμαρέ τους. Η αγαπημένη μας ΑΝΤΟΥΛΕΪΣΟΝ ΓΟΥΕΪ  είχε προσφέρει μεγάλη κέρδη στην παρέα μας στις 19/4. Ήταν μεγάλο αουτσάιντερ, κέρδισε,  και εμείς που είχαμε προτείνει σκορ 6 από τη  στήλη αυτή και την είχαμε συμπεριλάβει στα προγνωστικά μας του συγκεκριμένου παιχνιδιού, κερδίσαμε το σκορ 6 των 4,500 ευρώ !!!


Η φοράδα αυτή λοιπόν επανέρχεται στις κούρσες από τότε με πραγματικά εκρηκτικές δοκιμές. Στις 29/7 έκανε παράθυρο …21 ( !!! ). Τέτοιες δοκιμές  έκαναν ο Λούμος και  ο Ιάλυσος !!! Από τότε έχω να ξαναδώ τέτοια παράθυρα. Ευνόητο είναι πως δεν υπάρχει σύγκριση των παραπάνω ίππων με την εν λόγω φοράδα , αλλά και με τέτοιες δοκιμές είναι λογικό να κατέβει ως φαβορί της αναμέτρησης. Η ΛΑΤΟΓΚΑ έχει τις καλύτερες επιδόσεις στον όμιλο, επανέρχεται σε εξαιρετική φυσική κατάσταση και έχει πρωταγωνιστικό μερτικό. Η ταχύτατη ΤΖΟΝΕΛΑ και η εξελίξιμη ΓΙΟΥΝΙΒΕΡΣ ΓΟΥΕΪ κλείνουν τον κύκλο των υποψήφιων βασικών πρωταγωνιστριών. Για τις πίσω θέσεις ΑΡΚΤΙΚ ΦΟΞ και ΑΘΗΝΙΑΝ ΣΤΟΡΜ.
3)      Β’ υποδιαίρεση της 1ης κούρσας. Ο ΠΙΤΖΕΟΝ ΧΟΛΟΟΥ μου άρεσε αρκετά στο πρόσφατο ντεμπούτο του. Έδειξε αρχική ταχύτητα , ήταν με τους πρώτους  και παρόλο που από κάποιο σημείο και μετά έχασε την επαφή του με τους μπροστινούς του ομίλου , εξαιτίας της τάσης του προς την εξωτερική που του αφαίρεσε αρκετά μήκη, αυτός έδειξε μεγάλη σκληράδα και επανήλθε με πολλές δυνάμεις τερματίζοντας 3ος. Σήμερα πιο έτοιμος και με πιο σκληρό αναβάτη στην σέλλα του, κατά την προσωπική μου άποψη , μπορεί να βελτιωθεί πολύ και να πρωταγωνιστήσει. Αρωγός του και το σταρτ Νο1. Ο ΟΝΕΙΤΗΣ είναι ο πλέον έμπειρος της αναμέτρηση, είναι ταχύτατος και έχει τις καλύτερες επιδόσεις μακράν. Προσοχή στον ΠΡΙΜΟΥΣΕΜΠΡΕ που ναι μεν διαγωνίζεται για πρώτη φορά όμως πιο παλιά είχε φτάσει σε πολύ καλά επίπεδα δοκιμών για τέτοιους ομίλους και είχε δείξει να διαθέτει και σπουδαία αρχική ταχύτητα. Ο ΑΤΤΕΡΙΝΓ ΓΟΥΕΪ  είναι σταθερός , σε κάθε συμμετοχή του βελτιώνεται και πιθανότατα να κατέβει και φαβορί μιας και δίνεται πρώτη τύχη από το πιο έγκυρο ιπποδρομιακό περιοδικό Προσοχή και στον ΚΑΖΑ ΝΤΙ ΦΑΡΑ.

4)      Πενταετείς και άνω με όρους βαρών ΒΗΕ θα διαγωνισθούν στα 1400. Οι τρεις κυριότεροι υποψήφιοι  για την κατάκτηση της νίκης και κατά σειρά προτίμησης , λόγω ισοζυγισμού κυρίως, είναι οι..  ΣΠΑΡΤΟΝ ΝΤΙΟΥΚ , ΣΙΚΑΓΟ ΚΑΠ , ΑΦΡΩΔΗΣ ΟΙΝΟΣ. Δεν αγνοείται ο ΤΟΜΑΣ ΜΑΛΟΡΥ.

5)      Δέκα 5ετείς φοράδες  δ’ κλάσης στα 1400 , συνθέτουν ένα σχετικά πολύ  δύσκολο πάζλ προγνωστικών. Η ταχύτατη ΚΑΡΕΝΤ ΤΡΕΝΤ θα είναι αουτσάιντερ και θα πληρώνει καλά, μιας και εδώ λογικά θα παίζονται πολλές φοράδες. Η ταχύτητά της και τα σημερινά κιλά της , της επιτρέπουν λογικά και χωρίς ατυχίες να βγει στο κεφάλι χωρίς να πιεστεί στον υπέρτατο βαθμό. Επιθυμητή και πιθανή εξέλιξη της κούρσας να μπει στην τελική ευθεία έχοντας το προβάδισμα και χωρίς να έχει καταναλώσει παραπανίσιες δυνάμεις μέχρι το σημείο εκείνο. Από κει και πέρα νομίζω πως μπορεί να αποδειχτεί πολύ σκληρό καρύδι μιας και η φόρμα της βρίσκεται σε σπουδαίο σημείο.  Και στο δίδυμο να μείνει ή ακόμα και στο τρίο ευχαριστημένος θα είμαι μιας και είναι τόσο ανοιχτή η κούρσα και πιστεύω θα πληρώσει έτσι και αλλιώς. Η ΑΟΥΡ ΛΑΣΤ ΚΟΛ μάλλον είναι φιτ πλέον από πλευράς φόρμας, ύστερα από τις 2 κούρσες που έφαγε από ρεπό, έχει σπουδαίες δυνατότητες για τέτοιους ομίλους και αν δεν επηρεαστεί από το πολυπληθές του ομίλου θα πρωταγωνιστήσει. Η  ΓΟΥΝΤΕΝΤ ΓΚΛΕΪΝΤ έχει παλέψει πιο σκληρές φοράδες κατά το παρελθόν και σήμερα ίσως μας θυμίσει μέρος του πολύ καλού της εαυτού. ΜΑΓΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ , ΦΑΣΜΠΙ και ΙΚΕΤΗ θα αποτελέσουν βασικό  μέρος στο δύσκολο πάζλ

6)      Ο πανίσχυρος και δη στα 1800 μέτρα  ΘΩΡΑΚΑΣ θα είναι το μεγάλο φαβορί της κούρσας και μία από τις βάσεις στα σημερινά σκορ . Πολυνίκης ίππος πέρυσι και κάτοχος των περισσότερων συνεχόμενων νικών έχει δημιουργήσει ένα εντυπωσιακό αγωνιστικό προφίλ.  Αν παίξω σκορ πάντως , στο πίσω μέρος του μυαλού μου έχω κρατήσει τον σπρίντερ ΑΝΤΖΕΛΟ και είμαι 50-50 αν θα τον βάλω σε αυτό. Τα κιλά του πουπουλένια , η φόρμα του αφιονισμένη , πιθανόν να περνά και την καλύτερη περίοδο της καριέρας του. Θα οδηγήσει πανεύκολα , πιθανόν να κάνει και μεγάλη διαφορά μέχρι την είσοδο της ευθείας και από κει και πέρα όπου βγει. Πολύ δύσκολο να κερδίσει τον Θώρακα αλλά όχι και απίθανο. Στο τιμ πάντως των πρωταγωνιστών και ο ΡΙΠΠΕΡ.

7)       Η ποιότητα του ΜΑΪ ΧΟΟΥΠ δείχνει ικανή αυτήν την περίοδο να υπερκεράσει τα εις βάρος του, έναντι των αντιπάλων του, κιλά. Ο ΛΟΥΣΙΟΣ κατά κύριο λόγο και οι ΓΚΡΗΚ ΦΙΛΟΣΟΦΙ με ΔΙΚΑΙΟ ΣΟΥΛΙΩΤΗ λογικά θα παλέψουν για το καλύτερο . Η κούρσα διεξάγεται στα 1600 και αφορά 4ετείς και άνω ε’ κλάσης.

8)      Στα 1400 μέτρα διαγωνίζονται οι τετραετείς φοράδες και άνω στ΄ κλάσης. Κατά σειρά προτίμησης ΛΙΝΚΕΒΙΤΣ και μετά ΑΛΤΑΪΣ, ΤΑΤΟΥ ΓΟΥΕΪ , ΞΕΡΞΗΝΗ,ΣΟΦΙΑ ΣΤΑΡ.

9)      Τετραετείς μέδεν στ’ κλάσης στα 1600. Σε αυτόν το όμιλο τον πρώτο λόγο θα έχει αν διαγωνισθεί τελικά ο ΚΛΕΟΜΕΝΗΣ. Και λέω αν …γιατί στο παρελθόν έχει εγγραφεί 2 φορές και τελικά διεγράφη. Από τους υπόλοιπους ΚΛΕΜ ΤΖΟΥΝΙΟΡ , ΤΑΡΤΑΝ ΓΟΥΕΪ ,  ΦΙΟΥΡΙ. Προσοχή στον ΤΕΡΝΠΑΪΚ που σίγουρα έχει σπουδαία ποιότητα σε τέτοιους ομίλους , αλλά αντιμετωπίζει και προβλήματα δυστροπίας.

10)   Στ΄κλάση , 5ετών και άνω στα 1400. ΙΤΥΛΟΣ κατά κύριο λόγο και μετά ΜΠΟΛΣΟΪ ΚΙΝΓ, ΑΡΚ ΟΦ ΜΟΝΟΣ,ΡΟΛ ΟΝ ΡΙΚΙ ….σε μια κούρσα που το μόνο σίγουρο είναι ότι δεν θα ασχοληθώ ύστερα από αρκετή ώρα δράσης.

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ…..

ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΚΟΡ 6 ΣΗΜΕΡΑ ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΜΠΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΚΑΤΣΕΙ…..

ΣΚΟΡ 6  ……..2,8 / 1,5,6,7 / 1,2,3 / 3,6,8 / 2,5 / 1    κοστίζει 72 ευρώ και μπορεί να παιχτεί σαν ομαδικό συστηματάκι.

ΣΚΟΡ 6 οικονομικό……   2 / 5,6,7 / 1,2,3 / 3,6,8 / 2 / 1   κοστίζει 13,5 ευρώ

ΣΚΟΡ 4  ……3,4,6,7,8,10  /  2,5 / 1 / 1,2,3,5,6    κοστίζει 30 ευρώ

ΣΚΟΡ 4 οικονομικό  ………. 3,4,6,7,8,10 / 2 / 1 / 1,2,3,5,6  κοστίζει 15 ευρώ


ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΜΕΝΟΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΤΙΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΜΟΥ ΣΚΕΨΕΙΣ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΔΙΑΒΑΖΕΙ….


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Counter

Blog Archive

Neemo