Τρίτη 14 Δεκεμβρίου 2010

TOY EKANAN KAΛO OI ΔΙΑΚΟΠΕΣ...

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΜΕ ΚΟΡΥΦΑΙΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΠΟΥΡΟΥΣΗ, ΣΠΑΝΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΕΟΝΤΟΣΙΤΣ ΕΠΙΚΡΑΤΗΣΕ ΤΗΣ ΣΑΡΛΕΡΟΥΑ ΜΕ 80-67…Με τον Ολυμπιακό να περιορίζει στο ελάχιστο τις «παιδικές ασθένειες» που έχει εμφανίσει κατά καιρούς και τον Ίβκοβιτς να βλέπει αρκετά από τα πράγματα που θέλει πάνω στο παρκέ, οι ερυθρόλευκοι έφτασαν πολύ πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 80-67 στη νίκη, με κορυφαίους τον τεράστιο σε άμυνα και επίθεση Μπουρούση και τους killer Σπανούλη και Τεόντοσιτς.


Οι ερυθρόλευκοι ξεκίνησαν πολύ δυνατά στο Βέλγιο κόντρα στην Σαρλερουά και με το Μπουρούση να είναι σε μεγάλη ημέρα επιθετικά έχοντας πετύχει 7 από τους 13 πόντους των ερυθρόλευκων στο πεντάλεπτο αλλά και τον Σπανούλη να έχει μοιράσει 4 ασίστ, ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 7-15. Και η συνέχεια ,όμως, ήταν ανάλογη καθώς ο Μπουρούσαρος ήταν ασταμάτητος και σκόραρε όπως ήθελε ενώ μαζί με τον Σπανούλη είχε ξεκινήσει να σερβίρει και ο Τεόντοσιτς, και πάνω από όλα είχε επιβληθεί ο ρυθμός που ήθελε ο Ντούντα. Ο Κέσελ μάζευε ριμπάουντ και ο καρδιτσιώτης σέντερ φτάνοντας τους 15 πόντους οδηγούσε εκ τους ασφαλούς τον Ολυμπιακό, για να κλείσει το πρώτο δεκάλεπτο με σκορ 14-25.

Στην δεύτερη περίοδο οι ερυθρόλευκοι δε μπήκαν και έχασαν την συγκέντρωση τους με αποτέλεσμα να δώσουν την ευκαιρία στην Σαρλερουά να μειώσει σε 24-29 αναγκάζοντας τον Ίβκοβιτς να καλέσει time out. Τα πολλά λάθη , η κακή αμυντική λειτουργία και οι βιαστικές επιλογές στην επίθεση έφεραν το ματς στα ίσια 29-29 στο πεντάλεπτο. Σε εκείνο το σημείο άρχισε να μετράει η εμπειρία των Παπαλουκά και Νεστέροβιτς που με διαδοχικούς πόντους διαμόρφωσαν το 30-37. Παρόλα αυτά, η απόδοση συνολικά του Ολυμπιακού δεν ήταν καλή και στηριζόταν μόνο σε ατομικές εξάρσεις και όχι πάνω στο πλάνο που θέλει ο Ίβκοβιτς με αποτέλεσμα να πάνε οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια με σκορ 34-42.

Ο Ολυμπιακός επέστρεψε από τα αποδυτήρια μαινόμενος! Ο Μπουρούσαρος ήταν συγκλονιστικός σε άμυνα και επίθεση έχοντας κάνει γιο γιο τον Σαντιάγκο ενώ και ο Τεόντοσιτς είχε πάρει το όπλο του, συνεχίζοντας να «κερνάει» με πάσες τον Γιάνναρο αλλά και να σκοράρει κατά βούληση. Παράλληλα, Παπανικολάου και Χαλπερίν έκανα εξαιρετική δουλειά στην άμυνα κι έτσι πολύ γρήγορα διαμορφώθηκε το 39-51. Οι ερυθρόλευκοι είχαν παγιώσει την διαφορά πάνω από τους 10 πόντους και επιτέλους υπήρχε ισορροπία σε άμυνα και επίθεση αλλά τα άσχημα νέα ήταν ότι ο Μπουρούσης έχοντας πετύχει 19 πόντους έκατσε υποχρεωτικά στον πάγκο με 4 φάουλ ενώ λίγο πριν είχε αποσυρθεί και ο Τεόντοσιτς με 14 για να περάσει στην θέση του ο Παπαλουκάς. Σε εκείνο το σημείο «κόλλησε» επιθετικά ο Ολυμπιακός και ο Ίβκοβιτς πήρε time out και τα έψαλε στους παίκτες του και για τα εύκολα καλάθια που είχαν δεχθεί. Τελικά η τρίτη περίοδος έκλεισε με σκορ 50-61.

Με το καλημέρα της τελευταίας περιόδου ήρθε η ώρα του Βασίλη Σπανούλη να αρχίσει να πυροβολεί και να ανεβάζει την απόδοση του κατακόρυφα για να φτάσει ο Ολυμπιακός πολύ εύκολα στο 54-72 στο πεντάλεπτο με τους ερυθρόλευκους να έχουν δεχτεί μόνο 4 πόντους! Και η συνέχεια ήταν ανάλογη με τους ερυθρόλευκους να πιέζουν πολύ στην άμυνα, να τρέχουν, να έχουν δώσει ένα διαβολεμένο ρυθμό, να κλέβουν και να βγάζουν αιφνιδιασμούς και να είναι οι απόλυτοι κυρίαρχοι στο παρκέ. Με αυτή την εικόνα, ο Ολυμπιακός έφτασε πολύ πιο εύκολα στην επικράτηση από ότι δείχνει το τελικό 67-80 καθώς στα τρία λεπτά επήλθε απόλυτη χαλάρωση και πολλά λάθη που έδωσαν στους Βέλγους την δυνατότητα να μειώσουν την διαφορά.

Τα δεκάλεπτα: 14-25, 34-42, 50-61, 67-80

Σαρλερουά (Μπότσι): Χιλ 13 (2), Γκομίς 12 (2), Μπρόιλς 4, Χάμιλτον 4, Ράιτ 6, Γκριν 5 (1), Ρίντικ 2, Μάλετ 16 (2), Μπέγκιν 1, Σαντιάγο 4
Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 7 (1), Νεστέροβιτς 7, Σπανούλης 18 (1), Μπουρούσης 19 (3), Κέσελ 2, Μαυροκεφαλίδης 2, Παπανικολάου, Έρτσεγκ 2, Τεόντοσιτς 16 (2), Χαλπερίν 7 (1), Λούκας

πηγη.... http://www.rednews/ .gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Counter

Blog Archive

Neemo