Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου 2010

ΕΥΡΩΤΕΩΣ.......Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ


Ο "Ευρωπαίος" Παναθηναϊκός μαζεύει τα κομμάτια της ταπεινωτικής ήττας (3-1) στην Κοπεγχάγη και η πρωταθλήτρια Δανίας πανηγυρίζει την ιστορική πρόκριση στους "16" του Champions League. Πατέρας προς παλαιμάχους: "Προς το παρόν δεν έχουμε οικονομικό πρόβλημα"

 
Η εικόνα του αγώνα:

Οποιος δεν έχει δει τον αγώνα του Παναθηναϊκού με τον Πανσερραϊκό και είδε το πρώτο μέρος της αναμέτρησης στην Κοπεγχάγη τότε μπορεί να πάρει μια ιδέα για το τι έγινε το περασμένο Σάββατο στο ΟΑΚΑ. Τις ασθένειες που συνηθίζει να βγάζει στα περισσότερα παιχνίδια της η φετινή ομάδα τις έβγαλε και κόντρα στους Δανούς με αποτέλεσμα να πάει για την ανάπαυλα του ημιχρόνου με ένα γκολ στην πλάτη.

Κακή κυκλοφορία της μπάλας στο χώρο της μεσαίας γραμμής, ο Σισέ αποκομμένος και η άμυνα να προσπαθεί να διορθώσει όλα τα στραβά κι ανάποδα που παρουσιάζονταν στο παιχνίδι. Είναι χαρακτηριστικό πως το πρώτο σουτ των πράσινων έγινε στο 45 και αυτό έμοιαζε περισσότερο σαν διώξιμο, αφού ο Γκαρσία είχε όλες τις προϋποθέσεις μπροστά του, αλλά έστειλε τη μπάλα άουτ με ένα κακό πλασέ.

Το γκολ του Βίνγκααρτ στο 26ο λεπτό μπορεί να μην ήρθε μετά από οργανωμένη επίθεση των γηπεδούχων, ήρθε όμως να καταδείξει για μία ακόμη φορά το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Παναθηναϊκός στο τέρμα, αφού δεν ήταν το σουτ εκείνο που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί επικίνδυνο, ο Τζόρβας όμως το άφησε να εξελιχθεί σε γκολ.

Στο δεύτερο μέρος τα πράγματα έγιναν ακόμα πιο δύσκολα για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος άλλαξε στόχους βάσει της εξέλιξης του ματς. Βλέπετε, πριν τη σέντρα είχε στόχο να πάρει τη νίκη γοήτρου, μετά το 50' όμως είχε ως στόχο να μη γνωρίσει ακόμη ένα διασυρμό. Σε αυτό έπαιξε ρόλο το εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Γκρόνκιερ, ο οποίος το κέρδισε από τον Σπυρόπουλο.


Στη συνέχεια και παρά το καθαρό του προβαδίσματος, οι Δανοί δεν διαφοροποίησαν το παιχνίδι τους. Συνέχισαν την πίεση (μεταξύ μας, έβρισκαν και τα έκαναν) και έψαχναν τους κενούς χόρους για να δώσουν χαρακτήρα θριάμβου στην εορταστική βραδιά τους για την παρθενική πρόκρισή τους στους 16 της διοργάνωσης. Τα κατάφεραν στο 73ο λεπτό με τον Σισέ, ο οποίος έψαχνε το γκολ, αλλά το έβαλε σε λάθος τέρμα.

Στις καθυστερήσεις, ο Καντέ ήρθε να βάλει τέλος σε αυτό το "μόλις ένα γκολ σε πέντε παιχνίδια". Μείωσε σε 3-1 και το αρνητικό ρεκόρ έγινε 2-13.

Το κλειδί του αγώνα:
Δεν ξέρουμε αν έφταιγε η έλλειψη βαθμολογικού κινήτρου, αλλά ο Παναθηναϊκός έδειξε αδιάφορος ακόμα και στο να κάνει τα τυπικά. Η Κοπεγχάγη μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με προσανατολισμό και ορθολογικό τρόπο παιχνιδιού και πήρε δικαίως τη νίκη.

MVP:
Προεξέχοντος του γερόλυκου Γκρόνκιερ, η πρωταθλήτρια Δανίας έδειξε ότι είναι μια δομημένα ομάδα με αρχή, μέση και τέλος και αν μη τι άλλο σοβαρό προπονητή. Τελικά το διπλό στο ΟΑΚΑ μόνο φωτοβολίδα δεν ήταν.

Ο αδύναμος κρίκος:
Αντί σχολίου, θυμηθείτε τι έγραφε πριν περίπου ένα μήνα ο Αλέξης Σπυρόπουλος για τον -ένα με το χώμα- Ζιλμπέρτο Σίλβα. Κακή μέρα (ακόμη μία) και από τον Αλέξη Τζόρβα.



ΠΗΓΗ.....www.contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Counter

Blog Archive

Neemo