Πέμπτη 3 Ιουνίου 2010

ΟΣΦΠ - ΠΑΟ το φιλμ του αγωνα....

Από την κόλαση στον παραδεισο ο Παναθηναϊκός στον τρίτο τελικό του μπάσκετ .....

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε στο κλειστό του ΟΑΚΑ τον Ολυμπιακό με 79-70..... έκανε το 2-1  στα πλέι οφ  των τελικών και χρειάζεται ακόμα μια νίκη  για να κατακτήσει τον τίτλο. Οι «πράσινοι» επέστρεψαν από τη  κόλαση, καθώς στο τρίτο δεκάλεπτο βρέθηκαν να χάνουν με 14 πόντους, όμως κατάφεραν να γυρίσουν το ματς και να διατηρήσουν το πλεονέκτημα της σειράς. Οι δύο αντίπαλοι θα συναντηθούν την Κυριακή στο ΣΕΦ στις 21,45 στον τέταρτο τελικό της σειράς

 Ο Παναθηναϊκός ξεκίνησε φουριόζος με απώτερο σκοπό να πάρει το ψυχολογικό πλεονέκτημα. Ο Νίκολας είχε ζεστό χέρι κι έτσι δεν φάνηκε τόσο η κακή ημέρα του Μπατίστ, ενώ και ο Πέκοβιτς δεν πήρε όσο θα έπρεπε την μπάλα. Ο Νίκολας όμως έμοιαζε αρχικά ασταμάτητος, ήταν υπεύθυνος γα το αρχικό 19-9 και με 4/4 τρίποντα στο πρώτο δεκάλεπτο έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό με 25-17. Παρ' ολα αυτά, ο Ολυμπιακός έδειχνε να διακατέχεται από διαφορετική ψυχολογία.


Οι «ερυθρόλευκοι»  με δύο τρίποντα  από τον Μπέβερλι εκαναν σερί 19-1 και το σκορ στο 26-36! Ο Παναθηναϊκός απάντησε με δικό του σερί 10 πόντων, το 36-36 μετατράπηκε όμως σε 38-43 μέχρι την ανάπαυλα του ημιχρόνου, καθώς οι φιλοξενούμενοι εξακολουθούσαν να κυριαρχούν στα ριμπάουντ, πέρα από τα 10/15 τρίποντα που είχαν στο πρώτο μισό.Ο Παναθηναϊκός μπήκε δυναμικά στην επανάληψη, μείωσε στον πόντο 44-45, εκεί ωστόσο, και πάλι μπλόκαρε ψυχολογικά και αγωνιστικά. Ο Ολυμπιακός πίεσε περιφερειακά στην άμυνά του και βραχυκύκλωσε τους αντίπαλους γκαρντ, ενώ ο Σπανούλης επηρεασμένος από τον τραυματισμό του δεν βοηθούσε. Αντιθέτως, ο Μπουρούσης ήταν ασταμάτητος και με προσωπικά καλάθια έκανε πάταγο. Πήρε και βοήθεια από τρίποντα των Τσίλντρες και Παπαλουκά, ενώ ο ίδιος σκόραρε εκτός ισορροπίας από τα εφτά μέτρα για να πετύχει καλάθι και το 46-60!

 Ο Παναθηναϊκός μάζεψε κάπως τη διαφορά, 51-60 το σκορ στο 30', κι ήλπισε πως το απίστευτο καλάθι του Γιασικεβίτσιους στην εκπνοή του δεκαλέπτου θα τον αφύπνιζε. Ο Σπανούλης μείωσε 53-60, είχε γίνει κατανοητό ότι είχαν κλείσει οι στρόφιγγες στην άμυνα του Παναθηναϊκού. Ο Ολυμπιακός έκανε πέντε λεπτά για να σκοράρει, καθώς οι γηπεδούχοι πήραν τα ριμπάουντ, ενώ έκλεισαν τους διαδρόμους και τα ελεύθερα σουτ. Αποτέλεσμα;  61-61 στο 35'....
 ο Σπανούλης συνεχισε κεφάτος και το σερί έγινε 23-5! Ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε 71-65 στο 38', οι παίκτες του πίστεψαν περισσότερο κι έφτασαν τελικά στην πολύτιμη νίκη 79-70 καθώς ο Ολυμπιακός έδειξε άδειος ψυχολογικά κι επανήλθε στις κακές στιγμές του. Οι επιθέσεις χωρίς προσανατολισμό κόστισαν, επηρεάστηκε κι από τον τραυματισμό του Παπαλουκά, για να απωλέσει μία μεγάλη ευκαιρία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Counter

Blog Archive

Neemo