Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΔΙΑΜΑΝΤΙ....ΔΗς..............



Χάρη στον Δημήτρη Διαμαντίδη ο Παναθηναϊκός "γύρισε" στο φινάλε της κανονικής διάρκειας το ματς με την Ολίμπια και το "καθάρισε" στην παράταση (95-88). Μόνοι στην κορυφή του 4ου ομίλου οι "πράσινοι". Σχολίασε live από το ΟΑΚΑ ο Γιάννης Νάτου (video).

Ομπράντοβιτς: "Όπως και στο πρώτο ματς, κέρδισε το μπάσκετ"

Έτσι κρίθηκε
Μετά το αναγνωριστικό πρώτο δεκάλεπτο σε χαμηλό τέμπο και από τις δύο ομάδες όπου ο Παναθηναϊκός χωρίς να εντυπωσιάσει, ολοκλήρωσε την περίοδο με προβάδισμα 6 πόντων (23-17), η Ολίμπια άρχισε να ξεθαρρεύει, να πιέζει, να μειώνει και να δημιουργεί μπόλικα προβλήματα στους “πράσινους”.

Το ημίχρονο βρήκε το τριφύλλι να προηγείται με 4 πόντους 37-33, ωστόσο η Ολίμπια είχε αρχίσει ήδη να ανατρέπει τα δεδομένα δείχνοντας αποφασισμένη να κάνει τη ζημιά.

Πότε ο Ιλιέφσκι, πότε ο Γκρέγκορι και πότε ο Όζμπολτ έβρισκαν ευκαιρία να "πληγώσουν" τον Παναθηναϊκό με την ελληνική ομάδα να μη βρίσκει λύσεις μπροστά, παρά τα πάμπολλα κερδισμένα επιθετικά ριμπάουντ. Το παιχνίδι γύρισε για τους Σλοβένους με τις δύο ομάδες να οδηγούνται στην 4η περίοδο με προβάδισμα 4 πόντων υπέρ των φιλοξενούμενων.

Στην αρχή του 4ου δεκαλέπτου η Ολίμπια με έξυπνο παιχνίδι, "κλείδωσε" τις επιλογές του Παναθηναϊκού με τη διαφορά να φτάνει μέχρι και το +9 (50-59). Ένα τρίποντο του Καϊμακόγλου και δυο εύστοχες βολές του Σάτο έβαλαν ξανά όμως την ελληνική ομάδα στο ματς, για να γίνει λίγο αργότερα το 60-68. Ακολούθησαν αλλεπάλληλα καλάθια για να φτάσουμε στο 68-71. Κάπου εκεί ανέλαβε δράση ο Δημήτρης Διαμαντίδης ο οποίος με ένα σερί 13 πόντων έστειλε το ματς στην παράταση με ένα σουτ στην εκπνοή.

Στην παράταση οι Σλοβένοι μη μπορώντας να χωνέψουν πως έχασαν τη νίκη μέσα από τα χέρια τους, έδωσαν την ευκαιρία στον Παναθηναϊκό να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και με ηγέτη το Νίκολας (3 τρίποντα) να φτάσει στην πολύτιμη νίκη πρωτιάς.

Το αστέρι
Ο Δημήτρης Διαμαντίδης με την παρουσία του στο 4ο δεκάλεπτο, έδωσε απαντήσεις για τις χαμένες βολές στη Λιουμπλιάνα. Ο αρχηγός των πρασίνων "μίλησε" την πλέον κατάλληλη στιγμή στο παιχνίδι, δίνοντας το φιλί της ζωής στον Παναθηναϊκό, όταν όλα έμοιαζαν χαμένα. Απλά κορυφαίος...

Απογοήτευση
Για 38 λεπτά στο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός ήταν νωχελικός. Οι παίκτες του Ομπράντοβιτς έμοιαζαν ανήμποροι να αντιδράσουν όταν η Ολίμπια ανέβαζε ταχύτητα, δίνοντας την ευκαιρία στους Σλοβένους να διαχειρίζονται όπως ήθελαν το παιχνίδι.
Σχόλιo
Οι "πράσινοι" πέταξαν τα πρώτα 38 λεπτά της αναμέτρησης και εν συνεχεία ο Διαμαντής άρχισε να μαζεύει τα ασυμμάζευτα, εξαντλώντας πλήρως τον χρόνο που είχε απομείνει στο ματς. Ο αρχηγός του τριφυλλιού χρειάστηκε έως και το τελευταίο δευτερόλεπτο για να ισοφαρίσει σε 79-79 στέλνοντας το παιχνίδι στην παράταση. Εκεί, με τον Παναθηναϊκό να έχει το ψυχολογικό αβαντάζ, ο Νίκολας ανέλαβε να “τιμωρήσει” την αυθάδεια των Σλοβένων με απανωτά χτυπήματα από τα 6,75. Η ομάδα του Ομπράντοβιτς κατάφερε, όχι μόνο να κερδίσει τελικά το ματς, αλλά και να το πράξει με διαφορά 7 πόντων.

Παναθηναϊκός: Τέπιτς 2, Περπέρογλου 9 (2), Μπατίστ 14, Φώτσης 17(3), Σάτο 12, Νίκολας 15 (5), Τσαρτσαρής 3, Διαμαντίδης 16 (2), Βουγιούκας, Καλάθης 4, Καϊμακόγλου 3 (1)

Ολίμπια: Ιλιέφσκι 16 (4), Γκρέγκορι 19 (1), Σαλίν, Μούριτς 4, Γιαγκότνικ 10, Σερμαντίνι 6, Πινκνέι 8, Μάρκοτα 9, Λόρμπεκ 1, Όζμπολτ 15 (1)




πηγη......www,contra.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Counter

Blog Archive

Neemo