Παρασκευή 10 Δεκεμβρίου 2010

ΟΤΑΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΗΤΑΝ ...ΑΡΓΑ...


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗ ΜΑΛΑΓΑ...Σε ένα παιχνίδι με χιτσκοκικό φινάλε ο Ολυμπιακό γνώρισε την ήττα με 76-74 «πληρώνοντας» το ότι άργησε να ξυπνήσει. Οι ερυθρόλευκοι μέχρι και το 32ο λεπτό παρέμεναν μες το παιχνίδι με ατομικές εξάρσεις στο σκοράρισμα και κατά διαστήματα καλές άμυνες. Από εκείνο το σημείο και μετά έδειξαν πραγματικά τι σημαίνει ομάδα και Ολυμπιακός, ωστόσο , όπως αποδείχτηκε ο χρόνος δεν ήταν αρκετός και έτσι επήλθε η ήττα. Με την απόδοση τους ξεχώρισαν Οι Σπανούλης, Τεόντοσιτς αλλά και ο Ζόραν Έρτσεγκ ενώ ο Κέσελ εκτός από ένα «μεγάλο» τρίποντο που πέτυχε είχε μεγάλη συμμετοχή και στην αμυντική ανάκαμψη του Ολυμπιακού στα τελευταία οχτώ λεπτά, που δεν αποδείχτηκαν όμως αρκετά…
Μετά τα πρώτα τρία λεπτά που Μάλαγα και Ολυμπιακός πήγαιναν χέρι χέρι, οι Ισπανοί τα έβαζαν όλα και κατάφεραν να ανοίξουν την ψαλίδα της διαφοράς στο πεντάλεπτο με 14-8. Οι ερυθρόλευκοι τα είχαν με την τύχη τους καθώς ακόμα και μετά από τρία κλεψίματα η μπάλα με αρκετή δόση τύχης κατέληγε σε χέρια γηπεδούχων. Οι ερυθρόλευκοι με Παπαλουκά, Γκόρντον, Σπανούλη , Έρτσεγκ και Μπουρούση «έσφιξαν» την άμυνα τους , λογικεύτηκαν στην επίθεση και όχι μόνο κατάφεραν να ισοφαρίσουν αλλά και να περάσουν μπροστά με 14-15 στα 40 σαράντα δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση της πρώτης περιόδου, η οποία έκλεισε με σκορ 17-17 με τον Βασίλη Σπανούλη να οδηγεί τους Πειραιώτες.

Στην δεύτερη περίοδο, οι Ισπανοί μπήκαν δυνατά και κατάφεραν να ξαναπάρουν προβάδισμα επιβάλλοντας τον ρυθμό τους ωστόσο ο Ολυμπιακός αντέδρασε σωστά. Ο Ντούντα με δύο χειριστές της μπάλας , Τεόντοσιτς- Παπαλουκά, Χαλπερίν, Έρτσεγκ και Νεστέροβιτς κατάφερε να μειώσει σε 31 -30 με το Μίλος να πετυχαίνει 9 πόντους σε έξι λεπτά και να είναι ασταμάτητος. Παρόλα αυτά οι ερυθρόλευκοι είχαν να αντιμετωπίσουν και την εξωπραγματική ευστοχία των γηπεδούχων που τα έβαζαν από παντού. Με αυτό τον τρόπο ,και κάποια εύκολα καλάθια που έδωσε ο Ολυμπιακός την ευκαιρία να πετύχουν οι Ισπανοί, οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια με σκορ 42-37.

Η επιστροφή των δύο ομάδων στο παρκέ έδειχνε τον Ολυμπιακό να στέκεται πολύ καλά αμυντικά στο πρώτο τετράλεπτο καθώς είχε δεχθεί μόνο 4 πόντους ενώ την ίδια στιγμή ο Σπανούλης ξεδίπλωνε τα ηγετικά του προσόντα ζητώντας τη μπάλα και σκοράροντας. Δύο λεπτά ,όμως, αμυντική αδράνειας ήταν αρκετά και σε συνδυασμό με πολύ εύκολα λάθη από Γκόρντον και Μαυροκεφαλίδη η διαφορά εκτινάχθηκε στο +13 (54-41) στο πεντάλεπτο. Ο Ίβκοβιτς ζήτησε και πήρε αμέσως time out ενώ παράλληλα ξαναπέρασε στο παιχνίδι Τεόντοσιτς και Μπουρούση. Τα προβλήματα του Μαυροκεφαλίδη στην άμυνα με τους ψηλούς της Μάλαγα ανάγκασαν το Ντούντα να περάσει τον Έρτσεγκ στην θέση του ωστόσο οι ερυθρόλευκοι έτρωγαν εύκολα καλάθια ενώ στην επίθεση σαν να μην έφτανε το ότι ηταν άστοχοι τους «έφτυνε» και η μπάλα. Αυτή η εικόνα είχε ως αποτέλεσμα η διαφορά να παραμένει σταθερά πάνω από τους 10 πόντους και το τρίτο δεκάλεπτο να κλείσει με σκορ 62-50.

Η τελευταία περίοδος ξεκίνησε με τους χειρότερους οιωνούς για τον Ολυμπιακό καθώς η διαφορά εκτινάχθηκε στο +17 (67-50). Σε εκείνο το σημείο, παράλληλα, αποβλήθηκε με 5ο φάουλ και ο Μπουρούσης. Τότε ο Ντούντα αποφάσισε να παρατάξει ένα σχήμα με στόχο το σκοράρισμα έχοντας πεντάδα τους Τεόντοσιτς, Σπανούλη, Κέσελ, Έρτσεγκ και Νεστέροβιτς. Η «συνταγή» απέδωσε αμέσως και μέσα σε τρία λεπτά με τους Σπανούλη και Τεόντοσιτς να παίρνουν επάνω τους το σκοράρισμα αλλά και στην άμυνα να γίνεται καλή δουλειά, κυρίως στον έλεγχο των ριμπάουντ, η διαφορά έπεσε στους 6 (69-63) κι ενώ απέμεναν 4’36’’ για το φινάλε της αναμέτρησης. Σε εκείνο το σημείο μίλησε το ένστικτο του killer καθώς ο Κέσελ με τρίποντο αλλά μουντομπάσκετ μείωσε στον πόντο και ήρθε και ο Έρτσεγκ με τρίποντο και πάλι να δώσει το προβάδισμα με 69-71. Στα 2’37’’ πριν το φινάλε τα πάντα ήταν σε απόλυτη ισορροπία (71-71). Οι Ισπανοί ευστόχησαν σε βολές, ο Red Span έχασε ένα lay up , επιθετικό ριμπάουντ από τους γηπεδούχους ύστερα από χαμένη επίθεση τους και μετά από ολιγωρία του Έρτσεγκ το σκορ έγινε 75-71 ένα λεπτό πριν το φινάλε. Ο Μίλος εκτέλεσε για τρεις (75-74) και έκανε φάουλ ,σωστά, με το Μπλάκνεϊ να ευστοχεί μόνο σε μια για το 76-74. Στην συνέχεια, μέσα σε τέσσερα δευτερόλεπτα έγιναν τα πάντα αλλά με τον Ολυμπιακό να μην καταφέρνει να παίρνει το παιχνίδι τελικά καθώς μετά από λάθος πάσα του Σπανούλη, αρχικά, άργησε πολύ να πάρει το σουτ και το τρίποντο του Τεόντοσιτς στο τέλος ήταν σκοτωμένο με αποτέλεσμα να έρθει η ήττα με 76-74.

Τα δεκάλεπτα: 17-17, 42-37, 62-50, 76-74

Ουνικάχα (Ρενέσες): Ροντρίγκεθ 6, Φρέιρε 2, Πρίντεζης, Μπαρέρα 4, Χιμένεθ 5 (1), Τρίπκοβιτς 8 (2), Μπλέικνι 8 (1), Λίμα, Φρίλαντ 12, Άρτσιμπαλντ 8, Μπαπτίστ 2, Μπλάνκο 21 (3)

Ολυμπιακός (Ίβκοβιτς): Παπαλουκάς 1, Νεστέροβιτς 6, Σπανούλης 19 (2), Μπουρούσης 6, Κέσελ 5 (1), Μαυροκεφαλίδης 1, Παπανικολάου, Έρτσεγκ 15 (1), Τόντοσιτς 20 (2), Χαλπερίν, Λούκας 1



πηγη http://www.rednews/ .gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Counter

Blog Archive

Neemo