Τετάρτη 19 Οκτωβρίου 2011

ΤΣΑΜΠΙΟΝ ΛΙΓΚ....

Καλησπέρα φιλαράκια….

Δεν μας έκανε το χατίρι χτες η Βασιλεία να σκοράρει και να πληρωθούμε την δυάδα μας και να προχωράει και ένα συστηματάκι που είχαμε προτείνει με πολύ καλές προδιαγραφές αφού έχει πιάσει τρία αρκετά μεγάλα σημεία από τα ζητούμενα, αναμένοντας τα υπόλοιπα σημερινά. Είδα το παιχνίδι. Δεν θα δικαιολογηθώ πως η Βασιλεία έχασε 2-3 κλασικές ευκαιρίες να σκοράρει. Αυτό όντως συνέβη, όμως υπάρχει και ένα ‘’αλλά’’. Η Μπεμφίκα είναι κλάση ανώτερη ομάδα τέτοια ώστε να καθορίζει αυτή αποκλειστικά την εξέλιξη και την ροή του ματς. Μπήκε στο τερέν , σκόραρε. Ύστερα έπνιξε την αντίπαλό της. Την κλείδωσε. Όποτε ήθελε , έκανε ότι ήθελε. Οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά ανούσια. Έφαγαν και δεύτερο . Κάνα δυο ευκαιρίες προς το τέλος, ήταν μια ύστατη αλλά και αδύναμη, για τις απαιτήσεις του ματς, προσπάθεια.


Αποδείχτηκε λάθος επιλογή το γκολ –γκολ στα μάτια μου. Όχι γιατί δεν ήρθε , αλλά γιατί έτσι μου έδειξε η όλη εικόνα του ματς. Άλλο να βάζεις 3 και 4 γκολ στην Ξαμάξ και άλλο να έχεις την Μπενφίκα για αντίπαλο. Η έννοια ‘’ότι και οι δύο ομάδες σκοράρουν’’ αποδείχτηκε τελικά πολύ επιφανειακή και επιπόλαιη ως σκέψη. Με ποιους σκοράρει όμως η μία και με ποιους άλλη ως αντίπαλους δεν το επεξεργαστήκαμε και εμείς και πολύς κόσμος .

Πιο παλιά όταν αποτύγχανα σε κάτι , όλο κάτι μου έφταιγε, ποτέ εγώ. Στο στοίχημα , αν έχανα ?…. ευθύνη έφερε πάντα ο διαιτητής , η ομάδα που πόνταρα και δεν έπαιξε καλά , ο παίκτης που έχασε την ευκαιρία , ο προπονητής που δεν έβαλε τον τάδε παίκτη και τον έβαλε τον άλλον , που η ομάδα δεν έχει καλή φυσική κατάσταση…. μέχρι και που με πήρε τηλέφωνο ο τάδε που τον θεωρώ γρουσούζη , την ώρα του ματς. Αστεία πράγματα. Αυτά είναι όμως για αυτούς που δεν θέλουν βελτιώνονται ή μάλλον που ο εγωισμός τους δεν τους αφήνει να σκεφτούν πιο σφαιρικά. Τα συναντάμε συχνά στην καθημερινότητα μας.

Αρπάζουμε το λάθος λοιπόν και το κρατάμε σφιχτά. Αποθηκεύεται στο μυαλό μας. Για μερικούς τα λάθη είναι πολύ χρήσιμα. Μόνο έτσι μπορούμε να είμαστε καλύτεροι στο μέλλον. Μαθαίνοντας από τα λάθη μας. Είναι πολύ σημαντικό να αναζητάς και να βρίσκεις …. το γιατί έχασες . Έτσι γίνεσαι καλύτερος , βελτιώνεις κάθε παράμετρο που μπορεί να σε οδηγήσει σε μια απόφαση. Όσες πιο πολλές και αναπτυγμένες παραμέτρους έχουμε στην αντίληψή μας , τόσο καλύτερο θα είναι και το αποτέλεσμα. Βέβαια για να μην τα βλέπουμε και όλα αρνητικά είχαμε και αρκετές θετικές επιλογές εχθές και με μεγάλες αποδόσεις.

Τέλος λοιπόν με τις’’ θεωρίες του Συστηματάκια’’ και πάμε να ρίξουμε μια γενική ματιά στα σημερινά ματς του Τσάμπιον για τα οποία δεν πολύ τρελαίνομαι προς το παρόν.

ΛΕΒΕΡΚΟΥΖΕΝ –ΒΑΛΕΝΘΙΑ ….. ( Δεν μου αρέσει κάτι εδώ , βλέπω τα πάντα πιθανά προς το παρόν. Μα τα πάντα).

ΜΑΡΣΕΙΓ – ΑΡΣΕΝΑΛ ……. ( Μία από τα ίδια εδώ. Κοιτώ προς τη μέση και τα δεξιά λίγο, και λόγω συμπάθειας ομάδων, αλλά μου έρχεται στο μυαλό το 3-0 των γηπεδούχων επί της Ντορτμουντ και κοντοστέκομαι. Τα ευρωπαϊκά ματς έχουν ένα περίεργο και διαφορετικό χαρακτήρα πολλές φορές. Πόσες ομάδες έχουμε δει να τα πηγαίνουν χάλια στο πρωτάθλημά τους και να κάνουν πολύ καλή πορεία στην Ευρώπη? Το κρατάμε για πιο αργά έχοντας την ισοπαλία στο πίσω μέρος του μυαλού μου).

ΜΙΛΑΝ – ΜΠΑΤΕ ΜΠΟΡΙΣΟΦ ….. ( Στην αρχή δεν μου άρεσε κάτι εδώ. Για τον άσο σε τέτοιες τιμές ούτε που τον κοιτώ. Το όβερ επίσης χλευαστικό , το άντερ πάλι ‘’ντεμί’’. Ελπίζω να μην σκοράρει η φιλοξενούμενη , οπότε και το 2-3 γκολ γίνεται άκρως ελκυστικό σε τιμές 2.20+ ).

ΜΠΑΡΤΣΕΛΟΝΑ – ΒΙΚΤΟΡΙΑ ΠΛΖΕΝ … ( Πάμε παρακάτω).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ ….. ( Δεν θέλω να πάω σε σημείο γιατί τα ‘’θέλω’’ μου είναι αντίθετα από τα ‘’ βλέπω’’ μου. Ο Βαλβέρδε δεν είναι κορόιδο ( νομίζω) να ανοιχτεί νωρίς – νωρίς απέναντι σε μια πιο τεχνική , τρεχαλατζίδικη , γρήγορη και φωτιά στις αντεπιθέσεις ομάδα. Οι Γερμανοί ελπίζω να κάνουν και αυτοί αναγνωριστικό παιχνίδι στα πρώτα λεπτά. Αναζητώ την βοήθεια της ροής του ματς αλλά και της τύχης να τελειώσει το πρώτο ημίχρονο 0-0. Ύστερα θα πάω στις πελώριες αποδόσεις του γεγονότος ‘’ πότε θα μπεί το πρώτο γκολ’’. Ρισκάρω…. 51’- 60’ ( απόδοση 10) , 61’-70’ ( απόδοση 15) , 71’-80’ ( απόδοση 20). Αν τελικά το ημίχρονο λήξει χωρίς γκολ ο Ολυμπιακός θα βγει θέλοντας και μη, μετά από κάποιο σημείο και μετά , μπροστά. Καλύπτομαι λιγότερο στο … 81’- τέλος του ματς ( απόδοση 20 ) και πολύ λιγότερο στο 46’-50 ( απόδοση 22). Το ειδικό στοίχημα αυτό θα τιμήσω και γω. Εξάλλου την τελευταία φορά που ρισκάραμε ήταν στο ματς της Εθνικής με την Κροατία και πληρωθήκαμε καλά.

ΠΟΡΤΟ –ΑΠΟΕΛ ….. ( Σκέφτομαι προς το παρόν λίγο όβερ αλλά ακόμα δεν έχω κατασταλάξει).

ΤΣΕΛΣΙ – ΓΚΕΝΓΚ …. ( Τι εμμονή αυτή εκεί στον ΟΠΑΠ ? … όπου δίνουν πλεονέκτημα γκολ απαγορεύονται τα οβερ, αντερ και όλα τα άλλα ειδικά στοιχήματα . Για εξηγήστε μας ρε παιδιά το σκεπτικό σας γιατί είστε οι μόνοι σε όλα το διαπλανητικό σύστημα που εφαρμόζεται τέτοιες πρωτοποριακές μεθόδους . Εκτός του ότι είστε έτη φωτός μπροστά , υπάρχει άλλος λόγος ?).

ΣΑΧΤΑΡ- ΖΕΝΙΤ …. ( Προτιμώ να μη μπλέξω σε παιχνίδια ρώσικης ρουλέτας. Με το μαχαίρι στο λαιμό και μόνο ..ίσως πήγαινε στο γκολ- γκολ . Να πω πως διαδικτυακά ο άσος δέχεται αρκετά μεγάλες πιέσεις .

.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Αναγνώστες

Counter

Blog Archive

Neemo